scholengroep den haag zuid west

Den Haag e.o. 3 middelbare scholen

De uitdaging

De Scholengroep Den Haag Zuid West wilde graag een actualisatie van het onderhoud aan drie middelbare scholen. Daarnaast had het schoolbestuur behoefte aan het professionaliseren van de meerjarenonderhoudsplanningen. De scholen verbruikten bovengemiddeld veel gas, daardoor werden ze door het RVO verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen. Het RVO heeft een lijst met maatregelen opgesteld die binnen 5 jaar terugverdiend kunnen worden. De Scholengroep had behoefte aan extra advies om dit voor elkaar te krijgen.

Onze aanpak

OCS heeft van alle middelbare scholen een actualisatie uitgevoerd en nieuwe meerjarenonderhoudsplanningen opgesteld. Deze MJOP’s zijn voor het schoolbestuur inzichtelijk gemaakt in onze OCS Planner. De planningen zijn met de maatregelen vanuit het RVO verder doorontwikkeld tot Duurzame MJOP’s. Kunnen bepaalde maatregelen op een natuurlijk moment in de planning worden doorgevoerd of moet het per direct? Omdat er door het RVO geen kosten worden meegegeven voor de maatregelen, hebben we gebruik gemaakt van de eenheidsprijzen voor onderhoud in ons planningssysteem, gecombineerd met prijzen voor de duurzame toepassingen. Bijvoorbeeld de toevoeging van monitoring en sensoren aan het verwarmingssysteem of de verlichting. Bij alle maatregelen hebben we rekening gehouden met de budgetten van het schoolbestuur. Ook over de financiële haalbaarheid is advies uitgebracht, waardoor het schoolbestuur de juiste keuzes kon maken.

Meer weten?

Neem contact op met Timo Vagevuur
Adviseur gebouwbeheer

024-3730088 – t.vagevuur@ocs-net.nl

OCS Planner

Bent u klant bij OCS? Via de OCS Planner heeft u inzicht in het dagelijks onderhoud en de meerjarenplanning van uw instelling.Inlog OCS Suite
Inlog VVE Beheer